Rezultate de excepție pentru lotul românesc condus de profesorul slătinean Perianu la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, Turcia

Avându-l printre profesorii coordonatori pe Marius Perianu, profesor de matematică la Colegiul Național Ion Minulescu Slatina, lotul național a obținut un rezultat de excepție  la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori din Antalya: o medalie de aur și cinci medalii de argint.

Matematicienii români continuă să înregistreze rezultate de excepție la competițiile internaționale. La cea de-a 28-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori – JBMO, desfășurată  în perioada 25-30 iunie în Turcia, la Antalya, echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu- Colegiul Național „Ion Minulescu" Slatina – leader, Cristian-Teodor Mangra- Colegiul Național „Tudor Vianu" București – deputy leader.

Cei 6 elevi români au obținut:

  • Medalia de aur: Tudor Chelaru, clasa a VII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță", Iași
  • Medalii de argint:
  1. David Mathe, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Dacia", Târgu Mureș
  2. Cezar-Luca Mironov, clasa a IX-a, Liceul Internațional de Informatică, București
  3. Ilinca-Rucsandra Radu, clasa a VII-a, Colegiul Național Iași
  4. Rareș Drăgușanu, clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București
  5. Gabriel-Cristian Vergelea, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Spectrum" Constanța

Au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia – țări membre oficiale ale competiției, precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan – țări invitate. Ca țară gazdă, Turcia a putut participa cu încă o echipă (Turcia B), cu statut de invitat.

Delegația națională a mai fost însoțită și de profesorul Vladimir Cerbu de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, în calitate de observator A.

Aceste rezultate vin să completeze palmaresul profesorului slătinean Marius Perianu, a cărei prezență alături de loturile olimpice la faze internaționale a devenit o obișnuință. Acesta este unul dintre cei mai buni profesori de matematică din țară, concepând zeci de manuale, culegeri, caiete și alte astfel de materiale auxiliare pentru gimnaziu și liceu. Slătineanul a obținut cu elevii pe care i-a coordonat, de-a lungul carierei sale didactice, numeroase premii și medalii la Olimpiade și competiții internaționale, fiind recompensat cu Diplomă de excelență din partea Guvernului României.

Manualul de matematică al profesorului slătinean Perianu, declarat câștigător pentru noul an școlar | Realitatea Oltului



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list