ITM Olt: 79 de patroni atenționați, 4 amendați

În luna iunie 2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 165 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Patronii prinși încălcând drepturile salariaților ori legislația aferentă s-au ales cu sancțiuni.

ITM olt a verific at luna trceută angajatorii cu activitate în: construcții, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură. Și de data aceasta au fost identificate nereguli.

,,În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 210 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a   contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;nneefectuarea controlului medical periodic, ar pentru cele mai grave s-au aplicat 83 sancțiuni, din care 79 avertismente și 4 amenzi în valoare totală de 55.000 lei. În luna iunie 2024, inspectorii de muncă au identificat 2 persoane care desfășurau muncă nedeclarată (angajator din localitatea Vlădila, obiect activitate – depozit lemne), angajatorului care le folosea fiindu-i aplicată o amendă în valoare de 40.000 lei,, anunță ITM Olt.

În cursul lunii trecute au fost înregistrate 6 evenimente, soldate cu 6 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list