Garda de Mediu Olt: 363 de inspecții, amenzi de peste 660.000 lei și două firme închise

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Olt și-a prezentat astăzi bilanțul activităților desfășurate de cele 4 echipe de comisari în prima jumătate a acestui an. Instituția a efectuate câteva sute de controale.

Prinși aruncând gunoi la Osica de Jos și amendați cu 15.000 lei și mașina confiscată | Realitatea Oltului

FOTO/ Cercetat pentru poluare cu deșeuri, după ce a dat foc la mai multe anvelope pe câmp, la Drăgănești-Olt | Realitatea Oltului

Comisarii din cadrul GNM-CJ Olt au efectuat în primul semestru al acestui an un număr total de 363 de inspecții, din care 134 au fost inspecții planificate și 229 neplanificate. Controalele au vizat, printre altele, respectarea condițiilor din actele de reglementare, autosesizări, sesizări / petiții, modul de realizare al obligațiilor stabilite la încetarea activității.
,,Principalele neconformități constatate în urma controalelor menționate au fost: funcționarea fără a deține autorizație de mediu/autorizație integrata de mediu conform prevederilor legale; nerespectarea prevederilor autorizației de mediu; gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor deținute sau generate în urma desfășurării activității; abandonarea de deșeuri menajere sau reciclabile în zone nepermise; neluarea măsurilor necesare pentru limitarea emisiilor de poluanți în atmosferă; nedepunerea declarațiilor la fondul pentru mediu; nerespectarea prevederilor privind calitatea aerului. În urma controalelor, au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 661100 lei. De asemenea in urma acestor controale au fost aplicate doua sancțiuni complementare de suspendare a activității și a fost propusă suspendarea actului de reglementare in cazul a două societăți comerciale. De asemenea a fost confiscat un mijloc de transport (autoutilitară) și a fost înaintata o plângere penală autorităților competente,, anunță Comisariatul Județean de Mediu Olt.
Pentru toate deficientele constatate, comisarii de mediu au impus măsuri cu termene de realizare precise.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list